Podarila 60 litrov svojega mleka

Eva Strajnar
Ponedeljek, 17. oktober 2016, 16:00
Image
Wendy-Cruz-Chan

Mali Killiam je pri devetnajstih tednih umrl zaradi redke okužbe v maternici. Kljub temu se je mamica Wendy Cruz-Chan odločila svojo potrtost spremeniti v nekaj dobrega – dojenčkom, ki so ga potrebovali, je podarila več kot 60 litrov svojega mleka.

Kljub temu da je njen otrok umrl, je njeno telo začelo proizvajati mleko. Ker je sama doula in svetovalka za dojenje, se je zavedala, kakšno vrednost ima materino mleko. Vedela je, kako veliko korist bodo imeli dojenčki od njenega mleka. Zato sta se z možem dogovorila, da načrpano mleko podarita tistim, ki ga potrebujejo, in tako počastita spomin na sina Killiama.

Wendy si je tri mesece neprestano črpala mleko vsakih nekaj ur, tako podnevi kot ponoči. Mleko je zamrzovala. Poiskala je šest dojenčkov, ki so materino mleko potrebovali, in se dogovorila, da bodo prejemali njeno načrpano mleko.

»Črpanje je bilo utrujajoče. Vendar sem ugotovila, da s tem, ko pomagam drugim, naredim nekaj dobrega zanje, hkrati pa pomagam sebi. Medtem ko pomagam drugim, tudi jaz hitreje prebolevam izgubo. Preprosto se dobro počutim, ko vidim vse otroke, ki so prejeli moje mleko in jim koristi pri njihovem razvoju.«

 

Wendy  je svojo izkušnjo delila  na socialnih omrežjih, kjer matere opozarja, da mrtvorojeni otrok ni nekaj zelo nenavadnega in da se je potrebno o tem pogovarjati. Preko spleta je začela zbirati denarna sredstva za nakup otroških posteljic v lokalni porodnišnici, da bi matere mrtvorojenih otrok imele priložnost, da se od njih dostojno poslovijo.

Odzivi na njeno dejanje so bili lepi. »Kakšno čudovito, nesebično in plemenito dejanje,« je zapisala ena izmed žensk, ki sledijo Wendyjinemu profilu. »Želela bi si čim več takšnih močnih mamic, ki se ne ustrašijo svoje izgube, ampak jo spremenijo v dobroto.«

Viri: goodnewsnetwork.org, facebook.com 

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

90%

17.547€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.