Odlična ponudba predavanj ob 10. obletnici Družinskega centra Mir

Uredništvo iskreni.net
Torek, 13. januar 2015, 15:12
Image
green sun

V Mariboru že deset let deluje Družinski center Mir. Ob obletnici so pripravili zanimiva predavanja nekaterih vodilnih strokovnjakov pri delu z družinami, pari in na področju osebne rasti. Začetek že ta četrtek s predavanjem Danija in Vilme Siter.

Četrtek, 15. januar 2015, ob 18.00

Vilma in Dani Siter: Skrbiva za najin odnos

Vilma in Dani Siter sta poročena sta 36 let in imata 4 odrasle otroke in 9 vnukov. Znana sta po svojem delu z zakonci. V okviru društva Družina in življenje, ki sta ga ustanovila leta 2000, delujejo zakonske skupine, organizirajo pa tudi seminarje in druge programe za zakonce in družine.

Vilma in Dani sama priznavata, da je njun odnos po 36 letih zakona boljši, kot je bil na začetku skupne poti – to pa predvsem zato, ker sta se odločila, da želita zares delati na odnosu. Iz lastnih izkušenj in izkušenj dela z mnogimi pari bosta spregovorila, kako res skrbeti za svoj odnos.

Četrtek, 19. februar 2015, ob 18.00

Aleksander Zadel: Kako motivirati otroka

Aleksander Zadel je psiholog, specialist klinične psihologije. Predava na oddelku za psihologijo na fakulteti za matematiko, naravoslovje in tehnologije Univerze na Primorskem. Je tudi ustanovitelj inštituta Corpus Anima Ratio (telo, duša, um).

V svojih predavanjih o vzgoji izhaja iz prepričanja, da je otrok čudovito bitje, ki nosi v sebi cel univerzum, in se rodi kot svoboden, zvedav in aktiven človek. Žal pa ga s »trdim« delom in »vzgojnimi ukrepi« pogosto naredimo brezvoljnega, pasivnega in vodljivega.

Aleksander Zadel bo zato v svojem predavanju spregovoril o tem, kako otroka motivirati in mu pomagati, da bo zrasel v zrelo, odgovorno in avtonomno osebnost.

Četrtek, 19. marec 2015, ob 18.00

Sanja Rozman: Z umirjenostjo in pogumom živeti modrost v odnosih

Sanja Rozman je po osnovni izobrazbi zdravnica, specialistka medicine dela, prometa in športa, pozneje pa se je dodatno izobraževala na psihoterapevtskem področju. V slovenskem prostoru je znana po prizadevanjih za zdravljenje nekemičnih odvisnosti (denimo igre na srečo, spolnost, delo, internet …).

V predavanju bo predstavila svojo trilogijo Umirjenost (kako razumeti nekemične odvisnosti in kako učinkovito pomagati zasvojenim), Pogum (o posledicah travm iz otroštva, ki so navadno povod za nastanek zasvojenosti – zlasti v družinah, zaznamovanih z alkoholom) in Modrost (o duhovni spremembi, ki je jedro terapevtskih programov in ključna na poti okrevanja).

Četrtek, 16. april 2015, ob 18.00

Štefan Kržišnik: Vzgoja za zdravo in sveto spolnost

Veseli nas, da so ob 10. obletnici v DC Mir k sodelovanju povabili tudi naš Zavod iskreni.net. Predaval bo naš sodelavec Štefan Kržišnik, ki pri nas že več let vodi tečaje teologije telesa, v zadnjem času pa predava tudi o zdravi spolni vzgoji, predvsem o kompetencah in nalogah staršev na tem področju. Tudi sam je poročen, z ženo imata 4 hčerke v starosti od 1 do 8 let.

Štefan Kržišnik izhaja iz prepričanja, da je spolna vzgoja ena temeljnih razsežnosti vzgoje (saj zadeva prav bistvo človeka) in da se lahko najučinkoviteje dogaja v družinskem okolju – ostale ustanove bi morale biti staršem le podpora.

V predavanju bo spregovoril o tem, kako otrokom spregovoriti o spolnosti, a pri tem v današnji hiperseksualizirani družbi ne zapasti nevarnosti, da ne upoštevamo otrokovih razvojnih potreb in zmožnosti. Predstavil bo tudi, kako lahko temelje za zdravo in sveto spolnosti gradimo že vse od najzgodnejših otroških let.

Četrtek, 21. maj 2015, ob 18.00

Katarina Kompan Erzar in Tomaž Erzar: Konflikt v zakonskem odnosu

Zakonca Erzar predavata zakonsko in družinsko terapijo na teološki fakulteti v Ljubljani. Sta ustanovitelja in sodelavca ŠRCD – Študijsko raziskovalnega centra za družino in tudi avtorja mnogih strokovnih in poljudnih knjig ter člankov.

Kot strokovnjaka in terapevta imata dolgoletne izkušnje s področja reševanja konfliktov v zakonskem odnosu, zato bosta prav gotovo o tej temi na zaključnem predavanju ciklusa ob 10. obletnici DC Mir spregovorila marsikaj tehtnega in uporabnega.

Več na: http://www.dc-mir.si/10-let-med-vami/.  

Vabi vas ekipa DC Mir :)

ekipa dc mir

Zdaj je čas! Podprite nas.
Če nas v letošnji pomladni donacijski akciji še niste podprli, je zdaj čas, da to storite!
0€
19.500€

90%

17.547€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.