"Obiskal nas je papež Frančišek - povsem nepričakovano"

Štefan Kržišnik
Nedelja, 15. maj 2016, 13:46
Image
barka chicco 1

"Nobeden od nas, ki smo se zjutraj zbudili v Barkini skupnosti "Chicco", ni pričakoval, da se bo isto popoldne pogovarjal in rokoval s papežem Frančiškom."

Mnogi ljudje so bili v času papeževanja papeža Frančiška že deležni presenečenja ob njegovem, pogosto šele tik pred zdajci napovedanem obisku.

Tokrat sta bila med srečneži tudi mlada slovenska zakonca, Nace in Silva Volčič, ki sta se pred mesecem dni in pol odpravila na nenavadno pot po svetu.

Hoditi nameravata od skupnosti do skupnosti, od misijona do misijona, tam, kjer se "dobri in iskreni ljudje po najboljših močeh trudijo delati za najbolj uboge med ubogimi - zapostavljene, prezrte in odrinjene," sta zapisala v predstavitvi na spletni strani operando.org.


nace in silva

V odprtosti srca in v Božji režiji

Pot sta začela z romanjem v Assisi. Na začetku poti nista vedela, v katerih skupnostih oziroma organizacijah bosta dobila možnost za prostovoljno delo. Odločena sta bila, da sproti iščeta priložnosti.

Po slabem mesecu dni iskanja se jima je prva priložnost ponudila v skupnosti Barka "Chicco" v Rimu, kjer bosta ostala dva meseca in pol, potem pa nadaljujeta pot v Torino, kjer bosta prostovoljca v bolnišnici "Cottolengo".

Verjetno si mlada zakonca nista mogla predstavljati lepšega začetka njunega prostovoljskega projekta. Le po nekaj dneh bivanja v skupnosti Barka sta doživela obisk papeža Frančiška ...

"Seveda, jaz sem popolnoma na voljo"

Novica o obisku je prišla v skupnost le nekaj ur pred obiskom.

Ko sta Nace in Silva eno od asistentk v hiši med pričakovanjem vprašala, ali bodo papežu izročili kako darilo, je ta rekla: "Mi smo darilo, ali ni dovolj?"


barka papez silva nace

 

Srečanje Naceta in Silve s papežem

Papež se je z vsakim, ki živi v hiši, kjer bivata tudi Nace in Silva, osebno srečal in rokoval.

Kako spontani so njegovi obiski, dokazuje tudi naslednji trenutek: eden od Barkinih asistentov mu je ob koncu obiska predlagal, da bi šli še v kapelo. Papež mu je odgovoril: "Seveda. Jaz sem popolnoma na voljo."

 V kapeli je poslušal molitev, ki jo molijo v Barki (glej video), nato pa vse na kratko nagovoril:

"Skupaj smo praznovali, odpustili drug drugemu, zdaj smo lahko v miru s seboj. V tem trenutku se Ti zahvaljujemo, Gospod, ker si z nami. Vedno z nami.

On gre vedno najrajši tja, kjer ljudje najbolj trpijo, med uboge. Prosim vas, da molitev za Cerkev in tudi za druge ljudi, ki potrebujejo pozornost in sočutje. Sočutje, ki ga vi premorete.

In sedaj dovolite, da vas blagoslovim."


barka chicco 5

 

 


barka chicco 3

 

 


barka chicco 2

  

barka chicco 4

 

Več na: http://operando.org/sl/2016/05/14/obiskal-nas-je-papez-francisek-popolnoma-nepricakovano/.

Z Nacetom in Silvo Volčič pripravljamo tudi intervju za iskreni.net.

Foto: operando.org, FB Guibileo della Misericordia 

 

***** ***** *****

Donacijska akcija za iskreni.net: samo še nekaj dni!

Donacijsko akcijo smo podaljšali do 30. junija in znižali cilj za 4.000 EUR, ki ji moramo zdaj pridobiti iz drugih virov. Podprite nas v nekaj dneh, ki so ostali do konca akcije, in pomagajte ohraniti iskreni.net na taki ravno kot doslej tudi do junija 2017.


screen iskreni 27jun2016

Vsak vaš dar: 30, 20, 10 ali samo 5 EUR pomaga, da bomo skupaj dosegli cilj in se bo lahko glas iskreni.net slišal tudi v prihodnje!


Donacijska akcija poteka tudi za sorodni, družbeni portal domovina.je.

Donirate lahko samo za iskreni.net, samo za domovina.je ali za oba skupaj.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.