Koliko otroških življenj bomo rešili Slovenci?

Ponedeljek, 16. februar 2015, 16:03
Image
baby in hand

40 DNI ZA ŽIVLJENJE je mednarodna ekumenska molitvena pobuda za rešitev nerojenih človeških življenj. V letu 2015 se ji pridružujemo tudi Slovenci.

S pobudo so začeli v Teksasu (ZDA) leta 2004. Od takrat se je pobudi po vsem svetu pridružilo 559 mest iz 27 držav, sodelovalo pa je neverjetnih 650.000 prostovoljcev. Zabeleženo je bilo, da so rešili več kot 9.600 otroških življenj. Prav tako se je v tem času več kot 100 ginekologov odločilo za ugovor vesti in več ne opravljajo splavov.

Zakaj smo se tej pobudi pridružili tudi Slovenci?

“Pobudo 40 DNI ZA ŽIVLJENJE v Sloveniji na skritem spremljamo že več let. Po zanimanju ljudi, kdaj bomo tudi mi molili pred porodnišnico, in po spodbudi Hrvatov smo spoznali, da je čas tudi za naš narod, da stopi ven. S svojo navzočnostjo v molitvi in s spodbudnimi transparenti bomo v obup in zavedenost prinašali resnico, upanje in ljubezen,” pravi Valentina Pikelj iz Zavoda Božji otroci, ki akcijo organizira v Sloveniji.

“Poslanstvo 40 DNI ZA ŽIVLJENJE je med konkretno usmerjeno 40-dnevno pobudo združiti vse kristjane v duhu edinosti kot eno Kristusovo telo in po molitvi in postu, miroljubnem neprekinjenem bdenju in ozaveščanju lokalne skupnosti pridobiti Božjo naklonjenost, da bi se srca in mišljenje naše družbe od kulture smrti spreobrnila v kulturo življenja ter da bi tako kmalu dosegli konec umetnega splava,” so organizatorji še zapisali na svoji spletni strani.

Kako in kdaj se lahko pridružimo pobudi?

17. februarja ob 13.30 bo prvi “od-skoč-ni dogodek” na pločniku Šlajmajerjeve ulice v Ljubljani. 

Vse dni v postu, od 18. februarja do 29. marca 2015, se lahko od 6.00 do 18.00 vsakdo pridružili skupini, ki bo z molitvijo in miroljubnim bdenjem pred porodnišnico pomagala mamam, ki so pred težko odločitvijo: ali sprejeti podarjeno življenje ne glede na težke okoliščine, v katerih so se znašle. Na poseben način bodo v njihovih molitvah matere, ki so siljene v splav, in nerojeni otroci, ki jim preti smrt. Prav tako pa želijo z molitvijo in postom pomagati vsem, ki nosijo bolečino pretekle izkušnje umetnega splava, in zdravstvenim delavcem v ustanovah, kjer opravljajo splave.

40 dni za zivljenje2015 02

Kaj od pobude pričakujejo organizatorji?

S pričakovanji od pobude Valentina Pikelj ne skopari: “Glede na sadove pobude drugod, si želim tudi pri nas čim več staršev, ki bi si premislili in podarili življenje svojemu otroku, zdravstvenih delavcev, ki bi prenehali delati splave. Želim si, da bi se razširila ozaveščenost tudi o vsej pomoči, ki je na voljo staršem v stiski, in da bi se v molitev ter post za življenje vključil ves narod.”

40-dni-za-zivljenje1

Zato organizatorji spodbujajo molitev pred porodnišnico in ne le doma, saj verjamejo, da z molitvijo pred bolnišnico po ljubezni tihih molivcev na kraj žalosti in bolečine prihaja Bog. Tako želijo biti s svojo prisotnostjo znamenje upanja za ženske, ki so v stiski zaradi nosečnosti, in hkrati opora vsem vpletenim na poti ozdravljenja in spreobrnjenja.

Več o pobudi: spletna stran, Facebook, Twitter

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid