Ko srečaš veselje in lepoto mladih: Stična vabi

Polonca Sokol
Petek, 16. september 2016, 5:47
Image

Prvi septembrski dnevi so za našo družino minili, kot bi mignil. Začelo se je s selitvijo, nadaljevalo s škatlami, jutri pa se bo ... s Stično mladih!

To je dogodek, ki ga nikakor ne želiva zamuditi. Hvala, Petra (sodelavka op.p.), da si razumela, da sem malo raztresena, in si poskrbela za pravočasno prijavo. Hvala "stičnarji", da je delavnica Zavoda iskreni.net: "Teologija telesa v praksi", uvrščena na seznam izbranih delavnic.

Letos bova s Tomažem v Stični delavnico izvajala že petič. In vedno nama da srečanje z mladimi posebno moč, pogum in energijo. Verjetno si bralci ne predstavljate, kakšen blagoslov in odgovornost je stopiti pred 300 mladih in jim iskreno spregovoriti o Teologiji telesa: stresno je in nepozabno lepo.

Predlani sva posnela en "selfi" slabše kvalitete, a videti je, da je bilo vzdušje dobre kvalitete. :)

Ko naju je Gospod poslal na pot, da kot pričevalca spregovoriva mladim o teologiji telesa, si nisem predstavljala, da nama bo zraven te naloge v malho naložil še dodatne talente (dobro, sama sem znala vrteti jezik že od nekdaj, česar pa za Tomaža ne bi mogla reči. A ko se je zgodil odgovor na klic, je tudi on prejel milost in dar, da svojo nalogo opravlja tako dobro, da se moram sama včasih že kar boriti za besedo :)).

Poleg talentov pa je zraven naložil še čustva (prav v stilu: "Dajajte in se vam bo dalo; dobro, potlačeno, potreseno in zvrhano mero vam bodo nasuli v naročje.") - nikoli si nisem namreč mogla predstavljati, kako rada imam lahko mlade!


L. 2013 sem, medtem, ko je Tomaž s fotoaparatom v roki spremljal mlada ženina in nevesto,
delavnico izvajala sama. Je zmanjkalo prostora na tleh, pa sem zlezla na mizo.

Ko jih gledam v Stični: vesele, nasmejane, počečkane, razigrane ... - tako lepi so! Ko bi zmogla, bi jih vse objela! Koliko potenciala, koliko energije, koliko možnosti, da svet postane lepši!!!

Stična mladih je za naš program nekakšna otvoritev sezone predavanj širom Slovenije. In začetek ne bi mogel biti boljši.


Stična mladih: gnezdo navdušenja, prijateljstva in novih spoznanj

TEOLOGIJA TELESA V PRAKSI

Takšen je naslov letošnjega predavanja, ki ga bova izvajala s Tomažem. Tudi letos bova spregovorila v "najinem" stilu (v narekovajih zato, ker verjamem, da ga oblikuje Gospod): zelo konkretno in iskreno. Morda za koga premalo duhovno. A zato konkretno in bova poleg vsega, kar sva do sedaj spoznala in se naučila, dodala tudi zgodbe iz najinega življenja, polnega vzponov in padcev. 

Kako živeti teologijo telesa v praksi, ko si še sam/a? In kako se obnašati, ko se zaljubiš?

Kako živeti teologijo telesa, ko začneta hoditi skupaj kot par?

In nenazadnje, ali je res, ko se poročiš, najlepše in najlažje živeti teologijo telesa?

Nemara potem v zakonu ni več potrebno skrbeti za čistost (po prepričanju mnogih je čistost tema za čas skupne hoje)? Ali pa se morda takrat začne le konkretnejše delo, a tudi žetev sadov vsega truda, ki si ga že vložil/a v odnos v času skupne hoje? 

Na koncu delavnice bova na voljo za pogovor, poslušanje, predloge in ideje.

Midva se Stične veseliva. Vabljeni! 

Do tedaj pa ... Prosim, molite za naju, za našo ekipo, za iskreni.net. Potrebujemo Duha. Vedno. Sami ne moremo.

 

P. s.: Če bi tudi v vaši župniji naročili delavnico za birmance Teologija telesa za mlade (Gremo mi po božje), vabljeni, da čimprej rezervirate prosti termin!

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.