Dan ljubezni za upanje in zdravo pamet pri odločanju o družini

Uredništvo iskreni.net
Ponedeljek, 2. marec 2015, 15:50
Image
za druzino

»Pričevali bomo o lepoti in pomenu materinske in očetovske ljubezni, poslanstvu starih staršev in se zavzeli za srečno otroštvo naših otrok,« pišejo v vabilu organizatorji današnjega shoda Dan ljubezni.

V torek, 3. marca, bo Državni zbor ob približno 14. uri začel razpravljati o popolni izenačitvi zakonske zveze z istospolno zvezo vključno s posvojitvami otrok v homoseksualne zveze. Okrog 21. ure bo sledilo glasovanje.

Ob 16.30, v času razprave, bo na ploščadi pred državnim zborom miren shod z naslovom Dan ljubezni, na katerega vabi koalicija Za otroke gre.

Sproščeno vzdušje bo popestril glasbeno-kulturni program in pričevanja o lepoti in pomenu materinske ter očetovske ljubezni in poslanstvu starih staršev z gosti Jožico Svete, Jožetom Kališnikom in Vesno Vilčnik. Govorniki bodo Metka Zevnik, Tomaž Merše in Aleš Primc.

Shod upanja

»To je v prvi vrsti shod upanja, da bo v državnem zboru prevladala zdrava pamet in ne bodo sprejeli predlaganega zakona,« je za iskreni.net povedal soorganizator Aleš Primc iz Koalicije Za otroke gre. Želijo, da bi poslanci s tem sploh slišali argumente, ki jih imajo ljudje, ki v predlaganem zakoniku vidijo velik poseg na področje družinske politike.

»S shodom želimo pokazati našo trdno zavezanost otrokovim pravicam, pravicam staršev in starih staršev ter tudi pokažemo, da verjamemo v te vrednote in smo zanje pripravljeni tudi nekaj narediti,« še dodaja Primc. Po dosedanjem odzivu sodeč imajo ljudje občutek, da gre za pomembne stvari in akcijo podpirajo.

Na shod vabijo vse družine, stare starše, botre in narodne noše. »Več, kot nas bo, močnejše bo sporočilo naših argumentov,« spodbuja Primc. Po shodu bo v uršulinski cerkvi ob 18.30 sveta maša.

Proti rušenju tisočletja stare vrednote

»Ob predlogu ZL glede izenačitve zakonske zveze z istospolno skupnostjo obstanemo kot vkopani. Težko verjamemo, da nekdo pred našimi očmi ruši stoletja in tisočletja staro svetinjo in vrednoto – družino. In vendar se prav to sedaj dogaja,« je o zakonu zapisal Dani Siter.

»Jasno kot beli dan je dejstvo, da želi manjšina zavladati nad večino oziroma da se večini godi krivica. Predlog je nedopusten, skregan z logiko in zdravo pametjo. Družina je vedno bila in vedno bo osnovna celica družbe – okolje rodovitne ljubezni med enim moškim in eno žensko, okolje ljubezni, katere sad je otrok. In namesto da bi naša država podpirala programe usposabljanja mož in žena za složno in ljubeče sobivanje v zakonu in za odgovorno starševstvo, se raje ukvarja s stvarmi, kot je redefinicija pojma družina, izenačevanje istospolnih zvez z zakonsko zvezo moškega in ženske,« piše Sitar.

Ne gre za nestrpnost do drugače mislečih

Ob vsem tem se v javnosti pogosto ustvarja mnenje, da tisti, ki se s trenutno predlaganimi spremembami družinskega zakonika ne strinjajo, nasprotujejo drugače usmerjenim in jih diskriminirajo, vendar Sitar poudarja: »Vsem drugače mislečim želim povedati, da spoštujem in podpiram njihovo željo po ureditvi statusa in v svojem in njihovem imenu tudi sam zahtevam od države, da ustrezno uredi probleme istospolno usmerjenih oseb, vendar, lepo prosim, ne z družinskim zakonom, pač pa s posebnim zakonom. Prosim vas, ne mečite vsake zveze »dveh oseb« v isti koš z družino! Hruška in računalnik nimata nič skupnega.«

Poročanje v živo

S shoda se vam bomo v živo oglašali s svežimi novicami na Iskreni.net.

Več:

 

Vir: 24kul.si, casnik.si
Foto: Jože Bartolj

Hvala vam!
Donacijska akcija je končana. Hvala vsem, ki ste nas podprli. Verjamemo, da bomo v prihodnjih dneh dosegli in presegli tudi zastavljen cilj.
0€
19.500€

97%

18.871€
Akcija se zaključi:
30.06.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.