Ameriški pediatri proti napeljevanju otrok k izbiri spola: "Gre za zlorabo!"

Uredništvo iskreni.net
Torek, 29. marec 2016, 15:00
Image
Stop gender-abuse1

Ameriško združenje pediatrov (American College od Pediatricans) je 21. marca objavilo delno poročilo, v katerem so zapisali, da je spodbujanje otrok k poljubni »izbiri spola« enako zlorabi.

Državo pozivajo, naj prek zakonodaje in v izobraževalnem sistemu zavrne vsakršno napeljevanje otrok k temu, da bi kot normalne sprejeli kemične in kirurške spremembe z namenom »spreminjanja spola«.

Gre za zlorabo, saj »resničnosti ne določa ideologija, ampak dejstva«, so prepričani v omenjenem združenju.

Spol ni »motnja«, ampak biološko dejstvo

Poročilo vključuje 8 ključnih točk:

  1. Človeška spolnost je objektivno biološko dejstvo. Kromosomski par »XX« oz. »XY« ni »motnja«, ampak odraža našo genetiko.
  2. Ljudje se ne rodimo z »družbeno pogojenim spolom« (ang. gender), ampak z biološkim spolom (ang. sex). Pri družbeno pogojenem spolu gre za psihološki koncept in ne za objektivno biološko dejstvo.
  3. Če sicer zdrav fant misli, da je punca, in sicer zdrava punca misli, da je fant, gre za objektivno psihološko težavo, ki jo moramo obravnavati.
  4. Puberteta ni bolezen, hormonsko zdravljenje, ki zavira puberteto, pa je lahko nevarno.
  5. V skladu z izsledki Ameriške psihiatrične zveze 98 % fantov in 88 % deklet, ki so negotovi glede svojega biološkega spola, po koncu pubertete po naravni poti sprejme svoj biološki spol.
  6. Hormonske terapije za spremembo spola povezujemo z nevarnimi tveganji za zdravje, med drugim z visokim krvnim tlakom, krvnimi strdki, kapjo in rakom.
  7. Pri osebah, ki se podvržejo hormonskim terapijam oziroma operacijam za spremembo spola, je stopnja samomorilnosti dvajsetkrat višja od ostale populacije, in sicer tudi v najbolj LGBTQ liberalnih državah, kot je denimo Švedska.
  8. Omogočanje in napeljevanje otrok k doživljenjskemu kemično in kirurško pogojenemu utelešenju nasprotnega spola je enako zlorabi otrok.

Stop gender-abuse2

Ameriško združenje pediatrov zato zaključuje, da spodbujanje spreminjanja spola kot nekaj normalnega vodi do zmede pri otrocih in starših ter k povečanju števila otrok, ki jim predpišejo zdravila za blokiranje normalnega poteka pubertete.

S tem otroci dejansko »izberejo« vseživljenjsko jemanje rakotvornih in drugače toksičnih hormonov za spremembo spola ter zelo verjetno začnejo razmišljati tudi o nepotrebnem kirurškem pohabljenju svojih zdravih telesnih delov v zgodnji odrasli dobi.

Končno poročilo bo organizacija izdala poleti 2016.

Razcep v stroki oziroma stanovskih organizacijah

Omeniti velja, da Ameriško združenje pediatrov (American College od Pediatricans – ACPeds) ni največje združenje ameriških pediatrov: to je Ameriška akademija pediatrov (American Academy of Pediatrics – AAP).

American College of Pediatricians

Ga je pa ustanovila leta 2002 prav skupina pediatrov iz AAP, ki se ni strinjala s podporo te organizacije posvojitvam otrok s strani istospolnih parov. Med ustanovnimi člani je bil tudi Joseph Zanga, nekdanji predsednik AAP.

Tako so seveda nekateri najnovejša stališča ACPeds pozdravili, drugi pa so organizacijo etiketirali kot socialnokonzervativno, jo označevali kot sovražno do transoseb, ali ji celo odrekali legitimnost.

Ta razcep in različna stališča, ki jih imajo različne stanovske organizacije v zvezi s temeljnimi vprašanji družine, zakona, vzgoje za spolnost, zdravja otrok in mladostnikov ... kažejo na to, s kakšnimi izzivi se srečuje zahodna družba v času širjenja miselnosti, ki briše ali celo zanika pomen človekovega spola.

V Sloveniji pa lahko ob tem tudi razmišljamo, kako pomemben je svoboden prostor raziskovanja in izrekanja stališč za vse strokovnjake, ki se ne uklanjajo politični koreknosti oziroma zoperstavljajo pritisku ideologij, ki skušajo prikrojiti dejstva po svoji meri.

Vir: www.acpeds.org. Celotno izjavo z viri, na katere se sklicuje, najdete tukaj.

Foto: youtube.com, illinoisfamily.org

 

Zdaj je čas! Podprite nas.
Če nas v letošnji pomladni donacijski akciji še niste podprli, je zdaj čas, da to storite!
0€
19.500€

90%

17.547€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.