5-letni deklici pred izgubo vida uresničili željo staršev – srečala je papeža

Uredništvo iskreni.net
Sreda, 6. april 2016, 12:39
Image
srecanje lizzy myers papez

Oglejte si ganljiv video današnjega srečanja papeža Frančiška s 5-letno Lizzy Myers, ki bo zaradi redke genetske bolezni oslepela in izgubila sluh.

 

Po predvidevanjih zdravnikov bo Lizzy vid začela izgubljati med 10. in 13. letom, medtem ko je njena možost sluha že ovirana in mora nositi slušni aparat, poroča spletni portal Crux.

Starša Lizzy za bolezen še nista povedala. »Kako naj povem 5-letnemu otroku? Tako zvedava deklica je in tako veliko življenja izkuša z vidom. Ne morem si predstavljati, da bi jo to povedali,« je za Washington Post izjavil njen oče.

Sta pa izdelala nekakšen »seznam želja« oseb in krajev, za katere želita, da bi jih njuna hčerka še lahko videla. In na vrhu seznama je bil papež Frančišek. Po nekaj zapletih se je Lizzy danes vendarle srečala z njim. Oglejte si video:

 

Lizzy Myers, niña que por enfermedad genética quedará ciega y sorda cumple deseo de ver al Papa. @Calderon_Marthapic.twitter.com/sSEhlkEGqJ

— ACI Prensa (@aciprensa) April 6, 2016

 

Lizzy bi se morala s starši srečati s papežem že med sredino avdienco prejšnji teden. A je zaradi zamude letala iz njihovega domačega Ohia družina zamudila let v Evropo. Vendar so v Vatikanu obljubo držali in srečanje omogočili na prvi možni datum.

Da je bilo mogoče srečanje s papežem, je posredovala tudi italijanska neprofitna organizacija Unitalsi, ki pomaga invalidnim romarjem.

papez-blagoslovi-oci

Papež blagoslavlja Lizzyjine oči

V zvezi s potovanjem družine Myers v Rim je še ena zanimivost. Potovanje ji je omogočila letalska družba Turkish Airlines na predlog enega njenih uslužbencev, ki je jeseni lani videl zgodbo Lizzy Myers na televiziji.

V družbi so se odločili pomagati in obenem naredili marketinško potezo – družini so omogočili, da si izbere let za dvotedenske počitnice kamorkoli na svetu po njihovi izbiri.

myers

Družina Myers na trgu svetega Petra pred srečanjem s papežem

Družina je tako izbrala Rim, a ne samo zaradi možnosti srečanja s papežem (srečanje tedaj še ni bilo potrjeno), ampak tudi zaradi vizualne izkušnje večnega mesta.

Video: TW @aciprensa

Foto: TW @CatholicNewsSvc / Paul Haring, TW @FrancescoGrana

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

95%

18.502€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.