40 dni za življenje že v drugem polčasu

Uredništvo iskreni.net
Sreda, 18. marec 2015, 16:04
Image
40dni2015 01

Pobuda 40 dni za življenje je že čez polovico in bo trajala do 29. marca. Kakšne so izkušnje prostovoljcev, ki vsak dan dežurajo pred porodnišnico v Ljubljani?

V okviru molitvene pobude 40 dni za življenje pred ljubljansko porodnišnico vsak dan od 6 ure zjutraj do 18. ure zvečer dežurajo prostovoljci in molijo za otroke v njej, tako tiste rojene kot tiste, ki tam svoje življenje končajo zaradi umetnega splava. Prav tako molijo za njihove starše in vse bolniško osebje. Prisluhnimo besedam Valentine Pikelj, organizatorke in prostovoljke pred porodnišnico ...

*****      *****      *****

»Od mimoidočih jih največ gre tiho mimo, nekateri nas podprejo, nekateri naše početje zavračajo, v nas ostaja mir. Tisti, ki nasprotujejo, največkrat rečejo, da splav mora biti dovoljen, ker je življenjska situacija lahko tako težka, da je za vse tako najbolje. V ta pesimizem se po naši navzočnosti in molitvi razliva upanje v Božjo pomoč, moč za izbiro življenja, pa tudi za nov začetek.

V nedeljo dopoldan sem sama molila s transparentom s kontakti za pomoč nosečnicam v stiski. Mimo je šla gospa, ki se je čez nekaj minut vrnila in mi ponudila 10 evrov.

40dni2015 02

"Hvala, ne zbiramo denarja, samo molimo za prenehanje splava v ljubljanski porodnišnici," sem odgovorila.

"Jaz pa sem mislila, da si noseča in rabiš pomoč. Toliko sem ti lahko trenutno dala. Hotela sem vprašati vnukinjo, če bi posodila opremo za otroka," je razložila.

Vesela je odšla, jaz sem pomislila, koliko je še ljudi, ki bi pomagali nosečnici v stiski. Črnogledost je neutemeljena.

V svetu je bilo v letošnji akciji rešenih že preko 180 nerojenih otrok. Na Hrvaškem ginekologi nadaljujejo z uveljavljanjem ugovora vesti.

Pri nas je do zdaj sodelovalo 176 molivcev, ne vemo še za konkretne sadove. Zaupamo in vztrajamo.«

40dni2015 03

Bdenje bo potekalo do 29. marca ob 14.30. Zadnji dan bodo molivci vztrajali tudi vso noč. Za več informacij in prijave k pobudi se lahko obrnete na [email protected], 031 875 346 ali 40dnizazivljenje.wix.com/40dnizazivljenje

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

93%

18.183€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.