Delaš cele dneve, dokler ...

Polonca Sokol
Torek, 16. september 2014, 5:50
Image

Če ste imeli kdaj priložnost izkusiti čar samostojnega podjetništva (ali pa ta "čar" dnevno okušate), verjetno poznate vse lepote in "lepote". 

Še posebej velik izziv je, kako imeti ravno prav dela.

Pravzaprav se to nikoli ne zgodi, kajne? Ste že dobili kdaj na vprašanje: "Kako gre kaj delo?" odgovor: "Super! Imam ravno prav dela."?

Ne gre le za to, da smo Slovenci, kot bi rekel p. dr. Christian Gostečnik, največkrat "srednja žalost". Dejansko si kot samostojni podjetnik (in verjetno v drugih sistemih ni dosti drugače) največkrat v eni izmed dveh faz:

  • Ali dela ni in te je strah, ali boš preživel, in iz strahu hitiš vlagati (v oglase, razvoj, sejme ...) in ob vsem strahu marsikdaj to počneš brezglavo, nepremišljeno, kar te stane še več. In od vsega truda, da bi imel dovolj dela, delaš cele dneve ...
  • Ali pa je dela toliko, da komaj uspeš sproti vse oddelati, in prav tako delaš cele dneve, hkrati pa pozabljaš vlagati v reklamo, oglase ... ker za to preprosto ni časa. 

In najpogostejša možnost je oboje, ki se vztrajno izmenjuje. Človek pa, če se ob tem stalno ne priklaplja na Vir in ne opominja, kaj je tisto, kar v življenju zares šteje, ob tem izmenjavanju garanja in strahu izgoreva in pozablja živeti ...

izcrpan

In v čem je mali S. P. lahko podoben našim odnosom?

Ko paru gre kar dobro, povsem pozabi vlagati v to, da jima bo šlo dobro še naprej. Živita, hitita, se pocrkljata, objameta in že hitita dalje ... dokler njun odnos ne zapade v rutino, naveličanost. Potem je, če se le oba zbudita, čas za delo: hitro na terapijo, otroke v varstvo - vikend zase, morda je zaškripalo v odnosih do otrok in že iščeta šolo za starše, seminarje ...

Če bosta dobro vlagala in popravljala, bo prišel zopet čas "udobja", prijetnejših medsebojnih odnosov, a verjetno se bo ritem kmalu ponovil.

S tem ni nič narobe. Vse v našem življenju se dogaja ciklično. A nekaj lahko naredimo, da so ti cikli manj očitni, manj boleči in predvsem, da čimprej spet splezamo iz cone brezbrižnosti in odtujenosti.

Če bomo vseskozi po malo vlagali v razvoj odnosa in ne samo takrat, ko je to že res nujno, bodo padci v cono prepirov, razhajanj, neslišanosti  redkejši in mnogo blažji, vse pogosteje pa se bosta razumela in težave reševala spoštljivo.

 

par

In, če ste "espejček" – če boste vlagali v odnose doma, boste mnogo lažje premagali tudi težave v podjetju. Podpora moža ali žene v tovrstnih težavah, izkazana zaupanje in ljubezen, bosta vlila novih moči tudi za reševanje poslovnih zadev.

Kako pa?

Seveda vas na koncu moramo povabiti tudi na naše programe, saj smo jih pripravili za vas. Izšel je katalog programov 2014-2015, kjer boste zagotovo našli tisto področje, ki si ga želite izboljšati, zastaviti na novo ...

Če kataloga v teh dneh še niste prejeli na svoj domači naslov, nam na info@iskreni.net sporočite naslov in vam ga bomo BREZPLAČNO poslali, če pa vam je bolj kot listanje v naročju kavča všeč klikanje, našo ponudbo programov preverite na: programi.iskreni.net.

 

PS: Programi seveda niso namenjeni le zakoncem, med njimi najdete tudi program za samske, pa za posvečene osebe, za najstnike, za tiste z otroki in za tiste, ki si jih srčno želijo ...  

 

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Kako biti sočuten in odločen starš uporniškemu najstniku?

22. do 24. november 2019

Stella Maris,
Strunjan

Čudovita princesa (9 do 12 let)

22. november 2019 ob 17.30

Maribor, Kobarid,
Ljubljana