6. DAN: Pohlep po slavi

Uredništvo iskreni.net
Četrtek, 6. december 2018, 21:13
Image
Današnji (7. december) dlomek: 1 Mz 11,1-9

Noetova družina je imela veliko potomcev in je postajala vedno večja. Naselili so širna področja zemlje, toda jezik, ki so ga govorili, je ostal skupen in lahko so se sporazumevali med seboj. Del družine se je naselil na ravnini v Babiloniji in se tam naučil izdelave opeke. Z njo so si gradili lastna stanovanja.

Nekega dne so želeli zgraditi stolp, ki bi bil največji na svetu, tak, ki bi segal do neba in kakršnega še ni bilo. Tako bi postali slavni. Začeli so z delom. Bog je od zgoraj opazoval stolp, ki se je dvigal vse više in više. Ob tem je postal žalosten: Ljudstvo si je želelo časti in moči, kot jo ima le on. Bog se je domislil rešitve. Če bodo graditelji govorili različne jezike, se bodo le stežka sporazumevali in gradnja se bo gotovo ustavila. Tako so ljudje začeli govoriti različne jezike in Bog jih je razkropil po različnih deželah sveta, babilonskega stolpa pa niso končali.

Ideje za pogovor:

Prebivalci Babilonije so bili ponosni sami nase in so mislili, da ne potrebujejo Boga. Ko pa jim je zmešal jezike, so videli, da brez njega niso nič.

  • Si se tudi ti kdaj počutil zelo pomembnega?
  • Se ti zdi, da nihče ni boljši v nogometu, ne riše tako dobro kot ti, ne speče tako slastne torte, ne zna tako hitro računati?
  • Je to tvoja zasluga ali ima tudi Bog prste vmes?

Simbol:

stolp.

Molitev:

Dragi Bog, hvala ti za vse sposobnosti, s katerimi si me obdaril. Hvala ti, da sem to, kar sem.

Aktivnost:

  • Iz kock zgradite stolp. Poskušajte zidati, ne da bi se med sabo pogovarjali. Kako visokega ste uspeli zgraditi?
  • Poišči razlike (priloga)
Za še več dobrih vsebin.
Sodelujte z nami pri uresničevanju vizije portala iskreni.net!
0€
25.200€

5%

1.315€
Akcija se zaključi:
14.05.2019

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.