3. DAN: Prvi greh

Uredništvo iskreni.net
Ponedeljek, 3. december 2018, 20:35
Image
Današnji (4. december) dlomek: 1 Mz 2,8-9, 15-17; 1 Mz 3

Bog je zasadil prečudovit vrt s prelepimi dišečimi rastlinami, bujnimi drevesi in večbarvnimi cvetovi. Vanj je postavil Adama in Evo. Studenci so odžejali drevesa, polna slastnih sadežev, s katerimi sta se hranila Adam in Eva. Z ljubeznijo sta skrbela za rastline in živali in bila zelo srečna v vrtu, ki se je imenoval raj.

V sredini vrta je raslo drevo spoznanja dobrega in hudega. Bog je Adamu in Evi zapovedal, naj nikoli ne jesta sadežev s tega drevesa, če ne želita pasti v nesrečo. Toda v rajskem vrtu je živela kača, ki je bila zelo prebrisana.

Nekega dne se je Eva sprehajala po vrtu in z drevesa spoznanja jo je ogovorila kača. Prepričala jo je, naj poskusi prepovedani sadež. Eva je odtrgala mamljiv sočen sadež in zagrizla vanj. Potem ga je ponudila še Adamu in tudi on ga je poskusil. Ko sta ugriznila vanj, sta spoznala, da sta naga in sta se skrila. Postalo ju je sram. Kasneje ju je Bog poiskal in ju vprašal, kaj sta storila. Povedala sta mu, da sta jedla od drevesa, od katerega jima je on prepovedal jesti. Bog je bil zelo žalosten, zato sta morala zapustiti raj.

Zdaj se je vse spremenilo. Z naporom sta morala začeti obdelovati zemljo in sama skrbeti zase. Bog pa jima je obljubil, da bo ostal z njima.

Ideje za pogovor:

Včeraj smo brali o tem, kako je Bog ustvaril popoln svet s popolnimi ljudmi. Danes pa beremo, kako Adam in Eva nista ubogala Boga. In ker ga nista ubogala, sta na svet prinesla greh. Zakaj je pomembno, da ubogamo Boga? Si kdaj naredil kaj takega, da ti je bilo potem žal? Adam in Eva sta se skrila. Se tudi ti skriješ, ko narediš nekaj, kar ni prav?

Simbol: kača.

Lahko jo izrežete iz predloge, ali pa izdelate iz kakšnega drugega materiala.

Molitev:

Dobri Bog. Hvala ti, ker me imaš rad, kljub temu, da ne ubogam in tudi kakšno ušpičim. Pomagaj mi, da bom postajal vedno boljši.

Aktivnost:

Poskus z balonom (priloga)

Pobarvanka:

Natisnite si pobarvanko.

 

Nadaljevanje risanke od včeraj

Ogled risanke o stvarjenju sveta (v angleščini) KRAJŠA -  Priporočamo ogled krajše risanke od 3 minute dalje:

ALI ali daljše od 16 minute dalje.


Prijavite se na dnevne opomnike

V primeru, da še niste prijavljeni na dnevne e-mail opomnike se prijavite tukaj. Vsak dan ob 5h zjutraj boste prejeli povezavo za tekoči dan.

V prvem dnevnem mailu, ki ga boste prejeli ob prijavi, je kratek opis kako se lotiti akcije.

Za še več dobrih vsebin.
Pomladna donacijska akcija se končuje. Podprite nas še danes!
0€
25.200€

55%

13.784€
Akcija se zaključi:
30.06.2019

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.