23. DAN: Darilo ob koncu potovanja

Uredništvo iskreni.net
Nedelja, 23. december 2018, 20:10
Image
Današnji (24. december) dlomek: Lk 2,1-21

V tistem času je rimski cesar Avgust izdal ukaz, naj se popiše ves svet v rimskem cesarstvu. Prebivalci so se morali popisovati v svojem rojstnem kraju. Ker je Jožefova družina izvirala iz Betlehema, sta se z Marijo podala na dolgo pot. Jožef je hodil peš, Marija pa na hrbtu njunega oslička. Marijaje bila izčrpana od napora, saj se je bližalo rojstvo otroka. Po nekaj dneh in nočeh sta končno prispela v Betlehem.

V mestu so bile velike množice ljudi, ki so se prišli popisat, zato Jožef in Marija nista našla prenočišča. Neki gostilničar se ju je usmilil in jima ponudil prenočišče v hlevu. In prav to noč je bil rojen Jezus. Marija ga je povila v plenice in položila v jasli.

Na gričih okoli Betlehema pa so pastirji prenočevali pri svojih čredah. Nenadoma je močna svetloba obsijala noč. Prestrašili so se. Iz svetlobe pa se je razlegel angelov glas: »Ne bojte se. Oznanjam vam veselo novico. Danes se je v Betlehemu rodil kralj, vaš odrešenik. Pojdite in pozdravite božje dete. Našli ga boste v malem hlevčku.«

Pastirji so se napotili proti Betlehemu in našli Marijo, Jožefa in novorojenega Jezusa. 

Ideje za pogovor:

Marija in Jožef sta morala na potovanje v Betlehem.

  • Si bil tudi ti na kakšnem zanimivem potovanju?
  • Kateri je tvoj najljubši del božične zgodbe?
  • Katero je najboljše darilo, ki si ga kadarkoli dobil?

Simbol:

dete.

Molitev:

Dobri Bog, vodi me po mojih poteh, kamor koli me že vodijo. In hvala ti za najlepše darilo, ki si nam ga dal, za Jezusa. 

Aktivnost:

Voščilo:

Bog je najlepše darilo prihranil za konec. Zavil ga je v plenice, položil v jasli ter poslal angele, da so mu peli uspavanke. Želimo vam, da bi z odprtimi srcem sprejeli to darilo tudi vi!

Blagoslovljen božič!

Ekipa Zavoda Iskreni

p.s.: Veseli smo, da smo lahko bili povezani skozi družinsko adventno akcijo na Iskreni. Skupaj nas je sodelovalo preko 700 družin. Če imate kakšno misel nam lahko sporočite na [email protected]

p.s.: Veseli pa bomo tudi vaše podpore v decembrski donacijski akciji:

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid