2. DAN: Stvarjenje sveta

Uredništvo iskreni.net
Nedelja, 2. december 2018, 23:00
Image
Današnji (2.december) odlomek: 1 Mz 1,1 – 2,3

Pred mnogimi davnimi leti je Bog ustvaril svet. V začetku je ustvaril nebo in zemljo. Zemlja pa je bila pusta in prazna.

Prvi dan je Bog rekel: »Bodi svetloba!« in ustvaril je svetlobo ter jo ločil od teme. Svetlobo je poimenoval dan, temo pa noč. Takrat je začel teči čas.

Drugi dan je ustvaril obok nad vodami in ga imenoval nebo. To je pripravilo prostor, ki ga je Bog kasneje napolnil s čudovitimi bitji.

Tretji dan je Bog rekel: »Vode naj se zberejo na en kraj in prikaže naj se kopno.« Bog je kopno poimenoval zemljo, zbrane vode pa morje. Na zemljo je vsadil drevesa, cvetlice in travo.

Četrti dan je Bog ustvaril veliko in svetlo sonce, ki je podnevi razsvetljevalo zemljo, ter bleščečo luno in lesketajoče zvezde, ki so razsvetljevale noč.

Nato je videl, da je na zemlji vse mirno in tiho. Zato je peti dan napolnil morja s čudovitimi, nenavadnimi ribami, raki, jastogi, mogočnimi morskimi psi, dih jemajočimi kiti, spretnimi hobotnicami ter z mnogovrstnimi ribami vseh velikosti. Nebo pa je napolnil s pticami, pisanimi metulji, čebelami, glasnimi papigami, orli in netopirji.

Šesti dan je ustvaril vse živali, majhne in velike, ki so napolnile zemljo. Kenguruje, konje, mačke, kače, žirafe, nagajive opice, žabe, slone, medvede, veverice, miši, srne, ovce, pave, flaminge, nosoroge in še mnogo zanimivih živali. Nato je ustvaril najbolj edinstveno stvar na svetu. Ustvaril je prvega moškega in prvo žensko. Moškega je poimenoval Adam, ženski pa je dal ime Eva. Naročil jima je, naj skrbita za vsa živa bitja, ki živijo na nebu, v vodi in na zemlji.

Sedmi dan si je Bog ogledal vse, kar je ustvaril. Bil je zelo zadovoljen z vsem, saj je videl, da je dobro. Ta dan je blagoslovil in ga posvetil, kajti ta dan je počival.

Ideje za pogovor:

Pojdite na kratek sprehod ven. Nato naštejte vse lepe stvari, ki ste jih opazili. Ste opazili modro nebo, visoke drevesa, zasnežene gore? Ste slišili oglašanje ptic ali žuborenje potoka? Ste zavohali vonj ognja ali morja v zraku? Vse to je ustvaril Bog. Bog želi, da uživamo ta dar, želi pa tudi, da skrbimo zanj. Katera je tvoja najljubša stvar v naravi? Na kakšen način lahko poskrbiš zanjo?

Simbol: zemlja.

Lahko jo izrežete iz predloge, ali pa izdelate iz blaga, modelirne mase, stiroporne krogle. 

SIMOBLI -> na tej povezavi so za celotno adventno akcijo.

Molitev:

Bog, zahvaljujemo se ti, da si ustvaril ta čudoviti svet. Pomagaj nam, da bomo dobri skrbniki in se bomo veselili tvojih blagoslovov.

Aktivnost:

Izdelajte kocko in na igriv način ponovite, kaj vse je Bog ustvaril.

(PRILOGA: Kocka)

 

Ogled risanke o stvarjenju sveta (v angleščini) KRAJŠA -  Priporočamo ogled krajše risanke do 3 minute :

ALI ali daljše do 16 minute (nadaljevanje pa sledi jutri pri naslednji zgodbi o prvem grehu).


Prijavite se na dnevne opomnike

V primeru, da še niste prijavljeni na dnevne e-mail opomnike se prijavite tukaj. Vsak dan ob 5h zjutraj boste prejeli povezavo za tekoči dan.

V prvem dnevnem mailu je tudi kratek opis kako se lotiti akcije.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.