17. DAN: Obvarovan pred levi

Uredništvo iskreni.net
Ponedeljek, 17. december 2018, 22:08
Image
Današnji (18. december) dlomek: Dan 6,1-25

Izraelsko izvoljeno ljudstvo še mnogo let kasneje ni spoštovalo božjih zapovedi. Zato je Bog nad njih poslal babilonskega kralja Nebukadnezarja, ki je osvojil Judejo. Zajetih je bilo veliko ljudi, med njimi tudi mladeniči iz Jeruzalema. Eden izmed njih je bil Danijel.

Kralj je ukazal, naj mu pripeljejo mladeniče plemenitega rodu, da bi jih pripravili za delo na dvoru. Tudi Danijel je bil med njimi.

Danijel je postajal vse bolj bister in moder. Kralj je kmalu uvidel, da prekaša vse druge, zato mu je dal oblast nad vsem kraljestvom. Prav zaradi tega so mu ostali dvorjani zavidali. Ko so odkrili, da Danijel vsak dan moli k Bogu, so pregovorili kralja, naj izda odredbo, po kateri nihče ne sme prostiti kogarkoli, Boga ali človeka, razen kralja. Kdor bo prekršil odlok, bo vržen levom. Danijel pa je še naprej molil k Bogu in njegovi sovražniki so ga takoj zatožili kralju. Kralj ga je s težkim srcem vrgel v levnjak.

Takoj zjutraj, ko je sonce vstalo, je kralj pritekel k levji jami in zaklical: »Danijel, ali te je tvoj Bog mogel rešiti levov?« Prepričan je bil, da Danijela ni več. Tedaj pa se je oglasil Danijel: »Gospod je vedel, da sem nedolžen, zato me je rešil.« Kralj je nato osvobodil Danijela iz jame in namesto njega k levom vrgel tiste, ki so Danijela tožili.

Ideje za pogovor:

Bog želi, da je najpomembnejši v našem življenju. Danijel se je tega zavedal in tako tudi tvegal svoje življenje.

  • Kaj imaš pa ti najbolj rad oz. kaj ti največ pomeni?
  • Kakšno mesto ima v tvojem življenju Bog?
  • Kdaj moliš k njemu?

Simbol:

lev.

Molitev:

Bog, ni te vedno lahko dati na prvo mesto in te imeti rad bolj kot vse drugo. Pomagaj mi, da ti bom vsak dan zaupal in ti izkazoval čast.

Aktivnost:

  • Igra Lev, lev, Danijel: Igro lahko igrate podobno kot gnilo jajce. Usedete se v krog, eden pa naj bo angel. Angel hodi okrog za hrbti drugih in se dotika njihovih glav. Ob dotiku glave reče lev, lev, lev ... ko pa zavpije Danijel, mora ta oseba vstati in poskuša uloviti angela, preden se ta uspe usesti na njegovo mesto.
  • Izdelaj levjo glavo (priloga)
  • Pobarvaj (priloga)
Za še več dobrih vsebin.
Pomladna donacijska akcija se končuje. Podprite nas še danes!
0€
25.200€

52%

13.224€
Akcija se zaključi:
30.06.2019

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.