1. DAN: Bog ima načrt

Uredništvo iskreni.net
Sobota, 1. december 2018, 22:59
Image
Današnji (2.december) odlomek: Izaija 11, 1-1

Dolgo pred Jezusovim rojstvom je živel mož, po imenu Jese. Imel je sedem sinov, David je bil najmlajši. Ko je David odrasel, je postal izraelski kralj. Bog je imel načrt za Jeseja in njegovega sina Davida še preden sta se rodila. Bog ima načrt za vse.

Iz Jesejeve oz. Davidove rodbine je prišel Jezus, rodil pa se je veliko, veliko let za Davidom. Ljudstvo je zelo dolgo čakalo na rojstvo odrešenika. Advent pa je čas čakanja in pričakovanja za nas. Čas čakanja na Božič, ko praznujemo rojstvo Jezusa.

Čakanje zahteva veliko potrpežljivosti, še posebej, ko čakamo na nekaj tako lepega kot je božič. Je pa zelo pomembno, da se naučimo biti potrpežljivi in da zaupamo, da ima Bog načrt tudi za nas.

Ideje za pogovor:

Kaj težko čakaš? (Kaj si v preteklosti težko čakal?) Zakaj je (bilo) čakanje tako težko?

Naloga: 

Izdelajte drevo, na katerega boste v preostalih dneh adventa obešali okraske. Prepustite se svoji ustvarjalnosti in domišljiji. Lahko je to božično drevo, lahko preprosta veja, lahko drevo izdelano iz blaga, kartona.

Molitev: 

O Bog, zahvaljujemo se ti, da imaš načrt prav za vsakega izmed nas. Pomagaj nam, da bomo potrpežljivi pri čakanju na Jezusov rojstni dan.

Aktivnost:

V adventu bomo spoznavali in gradili Jezusovo družinsko drevo. Sami pa lahko izdelate tudi vaše družinsko drevo.

Prijavite se na dnevne opomnike

V primeru, da še niste prijavljeni na dnevne e-mail opomnike se prijavite tukaj. Vsak dan ob 5h zjutraj boste prejeli povezavo za tekoči dan.

V prvem dnevnem mailu je tudi kratek opis kako se lotiti akcije.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.