Kadilec in nekadilka... problemi...

Odnosi med možem in ženo, s starši, brati, sestrami, tastom in taščo...

Moderator: igor

Kadilec in nekadilka... problemi...

OdgovorNapisal/-a ana12 dne 11. julij 2010 - 22:02

Živim skupaj z kadilcem. Ker nimama balkona in ker je navajen kaditi notri (ker tudi njegova mama kadi notri a ona pokadi 5 super lahkih cigaret na dan on pa od 1-2 škatli močnih) se nenehno prepirama zaradi cigaret. Grozil je celo da bo odšel pa sem rekla naj odide a ni. Meni je tudi zelo nelagodno saj vem da s tem ogroža tudi moje zdravje in cigaretni dim mi zelo ne paše a on tega ne razume in mi potem samo vrže pod nos zakaj si ne najdem nekadilca...
Potem se sprašujem ali mu je sploh do mene? Rekel je že da v kolikor bi imela otroka ne bi kadil notri, se pravi da bi imel otroka raje kot mene in jaz se lahko zagiftam-sem bolana zaradi dima otroci pa ne... čedalje bolj se počutim kot da nimam nobenih pravic in da mu sploh ni do mene. Nenehno se prepirama ravno zaradi tega ker kadi notri, in to v stanovanju mojih staršev ki mu NISO NIKOLI dovolili kaditi v stanovanju...
ne vem kaj naj storim, poskušam najti rešitev a zaman, pravi da so cigarete edini užitek ki ga ima in verjetno bi jih dal na prvo mesto mene pa na drugo. Potem se sploh sprašujem ali me ima rad. Mama je tudi predlagala naj kadi pod hupo kjer vleče zrak notri v kuhinji pa ima 100 izgovorov da češ je prevroče blizu štedilnika itd.
Sprašujem se ali mu je res sploh kaj do mene saj ni pripravljen narediti niti pikice da bi se najin odnos izboljšal glede tega kajenja in ogrožanja mojega zdravja glede cigaret, a na žalost mu očitno pomenijo več kot jaz in res ne vidim izhoda iz tega... razen da bi imela balkon. prosim za bilokakšen nasvet.hvala
ana12

Re: Kadilec in nekadilka... problemi...

OdgovorNapisal/-a K8_ dne 11. julij 2010 - 23:56

Končaj z njim. Kadi v tvojem stanovanju oziroma stanovanju tvojih staršev brez, da bi se najmanj ozrl na to dejstvo? To je tako kot če bi mene videli scati po sosedovi parceli - brez njihovega dovoljenja. Pri partnerskem odnosu more prihajati do kompromisov, do dogovorov in pa predvsem mora biti spoštovanje, ki ga pri vama ni. Dobro premisli kaj ti takšen človek pomeni in kaj želiš imeti z njim, ker iz zgoraj napisanega te ne ceni in tvoje mnenje gladko ignorira. Če mu je edini užitek cigareta pa naj spakira svoje cigarete in odide. Tega kot si sama verjetno že opazila nebo storil - razen če ga naženeš. Verjetno mu ustreza trenutna situacija in je za njo pripravljen požreti malo kreganja. Skratka, razmisli.
K8_

OdgovorNapisal/-a samotar dne 12. julij 2010 - 08:58

Če je to njemu edini užitek, potem ga pusti. Ker mu ne gre za razvado, odvisnost ampak užitek. In ta užitek mu je razvada in navada.
Uporabniški avatar
samotar

OdgovorNapisal/-a enya dne 13. julij 2010 - 11:23

Dogovorita se za kajenje le v enem prostoru.
dost je teorije, gremo v prakso
Uporabniški avatar
enya

OdgovorNapisal/-a zebra dne 13. julij 2010 - 18:37

K8_ Napisal/-a:Končaj z njim.... To je tako kot če bi mene videli scati po sosedovi parceli - brez njihovega dovoljenja. Pri partnerskem odnosu more prihajati do kompromisov, do dogovorov in pa predvsem mora biti spoštovanje, ki ga pri vama ni. .

Potem si bo premislil, pa bo kadil v otroški sobi. Potem bo ugotovil, da mu najbolj paše tuširat se ob 2 ponoči in zraven poslušat zimzelene melodije na 65 decibelih :) pa da rabi tvojo sobo za vzgojo netopirjev hihi Hočem povedat, da ga zabremzaj zdaj, ker ti bo sicer zrastel čez glavo. To pa lahko dosežeš samo s tem, da resno misliš, ko mu poveš, da ali ti ali cigarete v stanovanju.
Uporabniški avatar
zebra

OdgovorNapisal/-a natančni dne 13. julij 2010 - 19:47

zebra Napisal/-a:To pa lahko dosežeš samo s tem, da resno misliš, ko mu poveš, da ali ti ali cigarete v stanovanju.

Verjetno si želela rčt da on ali cigarete glede na to da je stanovanje njeno.

Drugače pa se podpišem pod vse kar so že napisali. :D
natančni

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Tamala dne 23. julij 2010 - 16:44

Se strinjam z vsemi pred mano! V odnosu kjer se imata dva res rada se prilagajata drug drugemu in skušata tudi osrečit svojega partnerja... sploh pa naj mu ne bi namerno škodila. Moj stric je celo življenje kadil pa nikoli ni prižgal cigareta družbi nas ostalih nekadilcev - je šel pa tri nadstopja dol pokadit če je blo treba... glede na to da je precej strasten kadilec bi bla to kar huda rekreacija - čeprav mu ne bi škodilo, pa najverjetneje bi malo zmanjšal količino. Vsekakor pa imaš pravico da živiš v nezakajenem okolju. In ideja o tem da kadi le v eni sobi je kar ok, pa naj si odpre okno in omisli kak ventilator in osvežilec prostora pa bo bolje. Če pa ne zmore tega te vsekakor ni vreden in končaj tako razmerje, ker ne vodi v nič dobrega!
Nasmehni se, rada te imam :)
Uporabniški avatar
Tamala

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a andy dne 24. julij 2010 - 10:21

moje mnenje o kadilcih je zelo radikalno. jaz s kadilcem sploh ne bi začela hoditi, razen, če bi bila tako grozno zaljubljena, da se ne bi zavedala tega problema. meni se želodec obrača, ko zavoham kombinacijo cigareti+ alkohol, zato se s takim moškim ne bi mogla poljubljati. polege tega me boli glava v zakajenem prostoru, zato sem pozdravila naš zakon o prepovedi kajenja kajenja v javnih prostorih. isto mislim tudi o kajenju v blokih, ker dejansko se voha dim po celem bloku, če nekdo kadi spodaj na hodniku ali kje na balkonu. kadilci so se takoj oglasili, ker jim je s tem kratena pravica do kajenja v zasebnih prostirih,...sprašujem se ali tem ljudem ni nič mar zdravje svojih otrok?

jaz sem še vedno ponosna na bivšega fanta, ki je sicer pokadil kak cigaret ob kavici, da je takoj nehal, ko sem omenila, da me to moti. od takrat dalje ne kadi več. sam se je zavedal, da to ni dobra navada. dejanja odpovedi in prilagajanja smo pa najbolje možni sprejeti ravno v fazi zaljubljenosti, ko bi vse naredili za partnerja, kasneje postanemo bolj sebični.

vidva bosta imela ves čas isti konflikt-kajenje. sej po eni strani, zakaj bi se on spreminjal zaradi tebe? začutiti mora svojo željo po tem, da preneha kaditi.
zato pa vedno pravim, da je treba take zadeve rešiti že na začetku zveze, oz. pretehtati ali sploh začeti zvezo z nekom, ki ima moteče navade.
Uporabniški avatar
andy

OdgovorNapisal/-a zebra dne 24. julij 2010 - 21:19

Kajenje v eni sobi je ok ideja, če je 5 sob. Če je ena sama (ali dve), pa ni tako preprosto.
Uporabniški avatar
zebra

OdgovorNapisal/-a ficko dne 29. julij 2010 - 08:52

"Nenehno se prepirama ravno zaradi tega ker kadi notri, in to v stanovanju mojih staršev ki mu NISO NIKOLI dovolili kaditi v stanovanju..."
IMAM IDENTIČNO IZKUŠNJO, starši in jaz smo brez hrbtenice v lastnem stanovanju prenašali človeka, ki je grozil, kadil in se drl name in na moje starše. Obljubljal je, da ko bo otrok, potem ne bo kadil v stanovanju, pa je to počel tudi potem. LAGAL JE. Kasneje sem ugotovila, da je tudi kradel moje kartice z moje denarnice. Veš kaj mi je najbolj žal, DA MOJI STARŠI NISO ZAMENJALI KLJUČAVNICE, NJEGOVE STVARI PA ZMETALI V KONTEJNER!
Za tvoje dobro in dobro otroka ti svetujem, stori to čim prej, da ne boš končala v varni hiši tepena in ponižana. Srečno.
ficko

Vrni se na Odnosi v zakonu in družini